Kullalla taattujen tokenien kysyntä lisääntynyt

Kullalla taattujen tokenien kysyntä lisääntynyt

Fyysisen kullan niukan tarjonnan ja vaihtoehtoisten arvon säilyttäjien kysynnän kasvettua, kullalla taatuista tokeneista on tullut väline, joilla turvata omaisuutensa ilman fyysisen kullan varastoimista ja vakuuttamista.

Kysynnän lisäännyttyä viime kuukausina on käynnistetty useita merkittäviä tokeneita, joiden arvo on taattu fyysisellä kullalla. Uniswap, hajautettu pörssi (DEX), on muodostunut kullalla taattujen tokeneiden suosituksi kauppapaikaksi. Keskitetyistä pörsseistä hallitsevimpina ovat Bittrex ja Binance.

Kullalla taatuilla tokeneilla tarkoitetaan kasvavaa segmenttiä kryptovaluutoista, joiden takana on fyysinen kulta.

Kukin token vastaa joko yhden gramman tai yhden unssin edestä kultaa. Esimerkiksi CACHE Gold (CGT) -token vastaa yhtä grammaa puhdasta kultaa, kun taas jokainen Tether Gold (XAUT) vastaa yhtä troi-unssia (31,10g) kultaa. Fyysisen kullan takaamina näillä tokeneilla on yleensä markkina-arvo, joka on läheisessä suhteessa kullan spot-hintaan.

Viime kuukausina näiden tokeneiden arvo on noussut merkittävästi. Koska usko perinteiseen rahaan horjuu ja hallitukset ympäri maailman ovat suurissa veloissa, kullalla taattujen tokeneiden kysyntä ja sitä kautta myös niiden arvo kasvaa. Niiden arvo on noussut vuoden alusta lähes 20%.

Suosituimpina kullalla taattujen tokeneiden valikoimasta ovat olleet CACHE Gold (CGT) ja PAX Gold (PAXG).

Kaikilla näistä tokeneista on samat pääominaisuudet, esim. hajauttaminen, kultatakaus, helppokäyttöisyys jne. Siitä huolimatta CACHE Gold (CGT) ja PAX Gold (PAXG) ovat tulleet suosituimmiksi.

Tärkein syy on näiden kahden alustan läpinäkyvyys. CACHE Gold (CGT) on yksi harvoista kultatakauksen omaavista tokeneista, jonka älysopimuksen on tarkastanut kolmannen osapuolen turvallisuuspalveluyritys. ZeroTrust ei löytänyt kriittisiä tai merkittäviä haavoittuvuuksia sen koodista. Tämän lisäksi CGT on ainoa, joka tarjoaa reaaliaikaista ​​tietoa holveihinsa tallennetusta kullan määrästä, sen historiasta ja nykyisestä sijainnista.

PAX Gold (PAXG) puolestaan ​​tarjoaa yksinkertaisen hakutyökalun, jonka avulla käyttäjät voivat helposti etsiä kullekin PAXG-tokenille osoitettun kultamäärän.

Näiden lisäksi CGT:llä ja PAXG:llä on läpinäkyvimmät lunastusprosessit.

Uutisen lähteenä on käytetty:
https://cryptodaily.co.uk/2020/12/gold-backed-tokens-what-they-are-and-how-to-use-them ja https://coingape.com/which-gold-backed-crypto-token-is-best-for-you/