Eläkerahastot sijoittavat aktiivisesti Bitcoiniin omaisuudenhoitoyhtiö Grayscalen kautta

Eläkerahastot sijoittavat aktiivisesti Bitcoiniin omaisuudenhoitoyhtiö Grayscalen kautta

Kryptovaluuttavarallisuuksia hoitavan Grayscalen mukaan eläkerahastot alkavat sijoittaa Bitcoiniin.

Grayscalen toimitusjohtaja Michael Sonnenshein kertoo Bloombergille, että se yhdistää Grayscale Bitcoin Trustin kautta hedge- ja hyväntekeväisyysrahastoja Bitcoiniin.

”Olemme alkaneet nähdä osallistumista paitsi hedge-rahastosegmentistä myös nyt viime aikoina muista instituutioista, eläkkeistä ja rahastoista…
Myös heidän tekemänsä allokointikoot kasvavat nopeasti”.

OECD-järjestön (Organization for Economic Co-operation and Development – Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö) luvut osoittivat, että Yhdysvaltain eläkerahastoissa oli vuonna 2019 noin 18,75 biljoonaa dollaria.

Grayscalen kryptosijoitustuotesarja kasvoi koko vuoden 2020. Yritys hankki joulukuussa 1313 BTC:tä asiakkaidensa puolesta yhden vuorokauden aikana. Tuolloin BTC-erän arvo oli 24 miljoonaa dollaria. Sen arvo on nyt 49 miljoonaa dollaria.

Grayscalella on hallinnoitavia varoja nyt yhteensä 27,4 miljardia dollaria.

23 miljardia dollaria on sijoitettu Grayscale Bitcoin Trustiin ja 3,5 miljardia dollaria Grayscale Ethereum Trustiin, jota seuraa pienemmät allokaatiot yrityksen muissa sijoitustuotteissa. Niihin kuuluvat XRP, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) ja Horizen (ZEN).

Asiasta uutisoi The Daily Hodl:
https://dailyhodl.com/2021/01/11/pension-funds-actively-investing-in-bitcoin-through-institutional-crypto-titan-grayscale/