Entisen Ripple-neuvonantaja Michael Barrin odotetaan tulevan OCC:n johtoon

Entisen Ripple-neuvonantaja Michael Barrin odotetaan tulevan OCC:n johtoon

Entisen Ripple-neuvonantajan Michael Barrin odotetaan johtavan Joe Bidenin hallinnon alaisena olevaa Office of the Comptroller of the Currency (OCC) -toimistoa.

Wall Street Journal ilmoitti uutisista mainitsemalla ”ihmiset, jotka ovat perehtyneet päätökseen”. Jos Yhdysvaltojen senaatti on nimennyt ja vahvistanut asian, tulee Barr Coinbase-johtaja Brian Brooksin seuraajaksi.

Barr on tällä hetkellä dekaani Michigan Ford School of Public Policy -yliopistossa. Hän toimi aiemmin Barack Obaman hallinnossa valtiovarainministeriön rahoitussihteeristön apulaissihteerinä, missä hän auttoi laatimaan vuoden 2010 Dodd-Frank-lakia. OCC on valtiovarainministeriön itsenäinen haara, joka sääntelee niin kansallisia kuin Yhdysvalloissa olevien ulkomaalaistenkin pankkien toimintaa.

Vuonna 2015 Barr liittyi Ripplen neuvottelukuntaan ja edeleen on epäselvää milloin hän lähti yrityksestä. Ripple taistelee parhaillaan oikeudessa Yhdsyvaltojen arvopaperikomission kanssa. Yritystä ja kahta sen johtajaa – toimitusjohtaja Brad Garlinghousea ja perustaja Chris Larsenia – syytetään miljardien dollarien keräämisestä rekisteröimättömän XRP-arvopaperin myynnillä.

Ripple vaikuttaa olevan optimistinen uutta Bidenin hallintoa kohtaan. Garlinghouse on sanonut, että yritys on valmis työskentelemään uuden johdon kanssa ”kartoittaen tietä eteenpäin blockchain- ja kryptoinnovaatioille Yhdysvalloissa”.

Asiasta uutisoi Theblockcrypto.com
https://www.theblockcrypto.com/linked/91920/former-ripple-advisor-michael-barr-to-head-occ-report