Ford ja BMW tekevät yhteistyötä blockchain-ajoneuvotunnisteen kanssa

Ford ja BMW tekevät yhteistyötä blockchain-ajoneuvotunnisteen kanssa

Mobility Open Blockchain Initiativen (MOBI) parissa yhteistyötä tekevät Ford ja BMW ovat julkaisseet toisen osan Vehicle Identity Standardista (VID II).

MOBI on voittoa tavoittelematon liittouma, jonka muodostavat maailman johtavat ajoneuvovalmistajat yhdessä monien muiden alan sidosryhmien kanssa, mukaan lukien kansalaisjärjestöt, vakuutusyhtiöt, liikenneyhtiöt ja teknologiayritykset. MOBI:n tavoitteena on luoda standardeja Blockchain- ja Distributed Ledger Technologies -tekniikoille.

VID II -standardi jatkuu VID I:stä, joka on ajoneuvon syntymätodistus. Kaksi uutta käyttökohdetta on parhaillaan työn alla – ajoneuvojen rekisteröinti ja kunnossapidon jäljitettävyys.

Ajoneuvojen rekisteröinti yhdistää eri osavaltioissa ja eri maissa olevat nykyiset ajoneuvojärjestelmät yhteen turvalliseen blockchain-tietokantaan. Kunnossapidon jäljitettävyyden tavoitteena on estää ajoneuvohistorian väärinkäyttö, jotta ostajat, viranomaiset ja vakuutusyhtiöt voivat toimia luottavaisin mielin.

Ostajat ja myyjät voivat toimia luottavaisemmin, kun peukaloinnilta turvallista rekisteriä ajoneuvoista säilytetään lohkoketjussa. Tämä edistää ajoneuvojen oikean hinnan määrittämistä ja niin myyjät kuin ostajatkin saavat ajoneuvoja koskevat hintatiedot helposti kääyttöönsä.

Ford uskoo, että VID-teknologia voi johtaa parempiin omistuskokemuksiin”, sanoo Cynthia Flanigan, johtaja, Vehicle Research and Technology, Ford Research and Advanced Engineering. ”Uskomme myös, että tämä tekniikka voi auttaa yksinkertaistamaan ostoprosessia tulevaisuudessa”.

VID II lisää käyttökohteita toimitusketjuun, ajoneuvorahoitukseen, sähköajoneuvojen lataukseen ja autonomisten ajoneuvotietojen vaihtoon.

MOBI:n tavoitteena on tehdä liikenteestä vihreämpää ja turvallisempaa sekä paremmalla hyötysuhteella toimivampaa ja edullisempaa.

Asiasta uutisoi Cryptodaily.co.uk:
https://cryptodaily.co.uk/2021/01/Ford-BMW-collaborate-blockchain-vehicle-identity-standard

MOBI-tiedote:
https://dlt.mobi/leading-automakers-and-technology-companies-advance-blockchain-vehicle-identities-that-could-help-buyers-avoid-cars-with-incorrect-mileage-maintenance-or-damage-histories/