HSBC-pankki ei salli rahasiirtoja digilompakoista – jotkut estävät korttien käytön krypto-ostoihin

HSBC-pankki ei salli rahasiirtoja digilompakoista – jotkut estävät korttien käytön krypto-ostoihin

Viime kuukausien aikana Bitcoin on noussut kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin, mutta voittojen kotiuttaminen omalle pankkitilille saattaa osoittautua vaikeaksi. Jotkut pankit nimittäin estävät Bitcoin-pörsseistä tulevat siirrot.

Yksi maailman suurimmista pankeista HSBC ei käsittele kryptovaluuttamaksuja eikä salli asiakkaiden siirtää rahaa digitaalisista lompakoista. Vaikka muut johtavat pankit hyväksyvät siirrot digitaalisista lompakoista käyttötileille, monet Bitcoinin haltijat eivät voi käyttää luottokorttiaan Bitcoinin ostamiseen tai myymiseen.

Juuri nyt Bitcoinin hinnan noustua huippulukemiin, monet saattavat ajatella kotiuttavansa voittoja.

Kryptovaluutan ostamiseksi on käytettävä Coinbasen kaltaista pörssiä, jonne avataan oma tili. Joko tilisiirrolla tai pankkikortilla tehdyn varojen talletuksen jälkeen Bitcoinin ostaminen tai myyminen on mahdollista. Pankit, jotka hyväksyvät siirrot digitaalisista lompakoista, pyytävät käyttäjiä muuntamaan Bitcoinit fiat-valuutaksi, kuten Englannin punta, euro tai dollari.

Joidenkin pankkien haluttomuus hyväksyä tilisiirtoja voi aiheuttaa hankaluuksia voittojen hyödyntämiseen, niiden jäädessä kryptopörssialustalle. Asiantuntijat neuvovat ihmisiä pyytämään pankilta ohjeita ennen sijoittamista Bitcoiniin tai mihin tahansa muuhun kryptovaluuttaan.

Bitcoin-skeptisyyden perusta on rahanpesuongelma. Kryptovaluutan luonteen vuoksi alkuperän jäljittäminen on haastavaa ja siksi monet uskovat sen olevan täydellinen tapa rikollisille peittää toimintaansa.

Pandemia korostaa omalta osaltaan tarvetta kestäville sijoitusmahdollisuuksille vuonna 2021. Sijoituksen kasvun ja turvallisuuden saavuttamiseksi, inflaation yläpuolella olevien korkojen etsinnästä on tullut entistä olennaisempaa. Nyt ihmiset haluavat hajauttaa sijoituksiaan vaihtoehtoisiin kohteisiin ja siinä kryptovaluutat astuvat esiin tarjoten turvallisuutta valuuttakauppaan.

Will Owen -sijoitusalustastan Adrian Lowcock sanoi, että Bitcoin-kaupankäynti on helpottunut vuosien varrella, koska suurin osa pörsseistä on parantanut prosessejaan kolmen vuoden takaisen Bitcoin-rallin jälkeen.

Hän kuitenkin varoittaa, että se riippuu usein käytetystä alustasta, onko kryptovaluutan myyminen ja ostaminen helppoa vai ei. Toisin kuin käteinen, Bitcoin ei voi käsitellä niin monia transaktioita joita käteisvaihtoehtona oleminen edellyttäisi.

Coin Cornerin Danny Scott sanoi, etteivät he ole vaikeuttaneet asiakkaidensa Bitcoinien likvidiksi muuntamista aikoihin. Pankit ovat luottavaisempia Bitcoineihin, jotka tulevat tunnetulta alustalta. Silloin ei ole ongelmia.

Asiasta uutisoi BTCManager.com:
https://btcmanager.com/crypto-holders-uk-deposit-profits-banks/