Hyundai aloittaa lohkoketjutekniikan hyödyntämisen varaosien aitouden varmistamiseksi

Hyundai aloittaa lohkoketjutekniikan hyödyntämisen varaosien aitouden varmistamiseksi

Hyundai Motors on liittynyt kasvavaan autovalmistajien joukkoon, jotka hyödyntävät lohkoketjutekniikaa auton varaosien aitouden varmentamisessa sekä väärennettyjen osien torjunnassa.

Yhdysvaltain kauppakomission julkaisemien tilastojen mukaan väärennettyjen auton osien teollisuus on jo 12 miljardia dollaria vuodessa ja noin 80 prosenttia näistä väärennöksistä tuotetaan Aasian alueella.

Vastaavasti Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) ja Kansainvälisen tavaramerkkiyhdistyksen äskettäin teettämä tutkimus on paljastanut, että väärentämisen ja piratismin maailmanlaajuinen arvo voi nousta seuraavaan vuoden aikana 2,3 biljoonaan.

Hyundai Mobis, Hyundai Motorsin tytäryhtiö, on ottanut käyttöön varaosien aitouden varmistamiseksi lohkoketjuteknologiaan ja tekoälyyn perustuvan MAPS-järjestelmän. Järjestelmää käytetään after sales -osien jakeluun yli 300:lle Hyundai- ja Kia-automallille. Järjestelmä tukee kolmea miljoonaa erilaista osaa ja se on käytettävissä Hyundain toimitusketjuun kuuluville 100 000 sidosryhmäläiselle käsittäen 16 000 autoliikettä yli 200 maassa.

MAPS-järjestelmän lisäksi Hyundai aikoo upottaa QR-koodin auton varaosien pakkauksiin, jotta auton omistajat voivat tarkistaa ostettujen osien aitouden. Tiimi sanoo myös aikovansa käyttää blockchain-tekniikkaa ajoneuvojensa koko huollon elinkaaren ajan.

Ajoneuvonumerot tallennetaan erilliseen hajautettuun pääkirjaan (DLT), josta korjaaja saa kaikki tiedot auton alkuperäisistä osista.

Viime aikoina suuri joukko autovalmistajia, mukaan lukien Mercedes Benz -valmistaja Daimler AG, ovat integroineet DLT:n prosesseihinsa. Varaosien jakeluketjun varmistamiseksi, myös Toyota ja BMW tutkivat lohkoketjutekniikan hyötyjä.

Asiasta uutisoivat BTCManager.com ja Ledgerinsights.com:
https://btcmanager.com/hyundai-blockchain-technology-automotive-parts-authentication/

https://www.ledgerinsights.com/hyundai-mobis-blockchain-verify-authentic-car-parts/