Kiinan tv:ssä puhuttu Bitcoinin loistokkuudesta

Kiinan tv:ssä puhuttu Bitcoinin loistokkuudesta

Kiinan valtiollinen media CCTV on puhunut Bitcoinin ”loisteesta”. Tämä on nostanut optimismia siihen, että Peking alkaa investoida voimakkaasti maailman suurimpaan kryptovaluuttaan.

CCTV totesi lähetyksessään, että Bitcoin voisi olla kultaakin turvallisempi varasto arvon säilyttäjänä ja Bitcoin-investointien nousu voisi johtaa kullan arvon laskuun.

Express UK:n kanssa puhunut Bitcoin-evankelista Max Keizer totesi tästä viimeaikaisesta kehityksestä seuraavaa: ”Kiinan turvatessa itselleen mahdollisimman monta Bitcoinia, hinta muuttuu heti 6-numeroiseksi”.

Analyytikot vihjailevatkin jo, että mikä tahansa positiivinen signaali Kiinasta voi johtaa valtaviin härkämarkkinoihin. Lisäksi he ovat spekuloineet sen vaikutuksella kullan hinnan kehitykseen pitkällä aikavälillä.

Viime viikolla julkaistussa raportissa pankkijätti JPMorgan huomasi rahaa siirtyvän kullan ETF:istä Bitcoiniin. JPMorgan totesi, että trendin jatkuessa kullan hinta voi kärsiä Bitcoinista vuosia.

Mikä houkuttelee Kiinaa Bitcoinin kannalle?
Menneiden kuukausien aikana Bitcoiniin on sijoitettu valtavia summia institutionaalista rahaa. Viimeisimmän raportin mukaan suurin osa rahoista on peräisin Pohjois-Amerikan rahoituslaitoksilta.

Toisaalta Kiina yrittää irrottaa itsensä USD:n hallitsevasta asemasta ja on työskennellyt aggressiivisesti CBDC:n (Digitaalinen Yuan) parissa. Sen saaminen laajaan käyttöön maailman markkinoilla on kuitenkin varsin pitkäaikainen prosessi.

Samalla maailmantalouden olosuhteet ja inflaatiovauhti pakottavat instituutioita sijoittamaan Bitcoiniin turvallisena arvonsäilyttäjänä. Analyytikot povaavat Bitcoinille jo kuusinumeroista tavoitehintaa vuodelle 2021. Kiina tuskin haluaa menettää tätä mahdollisuutta ja on mahdollista, että se laillistaa rahoitysyhtiöilleen Bitcoinin ostamisen. Mikäli Kiina tekee tämän toimenpiteen, voi Bitcoin saavuttaa 100 000 US dollarin virstanpylvään odotettua nopeammin.

Asiasta uutisoi Cryptonewmedia: https://cryptonewmedia.press/chinese-state-media-acknowledges-bitcoins-outshining-of-gold-bull-run-coming/