Norja on kaikkein kryptovaluuttamyönteisin maa

Norja on kaikkein kryptovaluuttamyönteisin maa

Yksi maailman vilkkaimmista ja kukoistavimmista blockchain-yhteisöistä löytyy Norjasta. Sen lisäksi, että maa on nimetty yhdeksi käteisimmättömistä maista, se on myös kaikkein kryptomyönteisin maa. Tähän on johtanut maan nopea teknologinen kehitys ja halu investoida nykyaikaisiin suuntauksiin ja tekniikoihin.

Norja on yksi niistä maista, joka on erittäin tyytyväinen uusiin suuntauksiin ja etenkin kryptoihin. Syy siihen on kryptovaluutan helppous, turvallisuus ja yksityisyys. Viime vuoden tutkimusten ja tilastojen mukaan kryptokäyttäjien määrä maassa kasvoi kaksi prosenttia.

Norjassa on kasvava startup-ekosysteemi, jossa keskitytään paljon hajautettuun kirjanpitotekniikkaan ja Statistan tekemän tutkimuksen mukaan maa on osoittanut teknologiaan taipuvaiseksi, sillä 5% Norjan aikuisväestöstä omistaa jotakin kryptovaluuttaa. Nuoremman väestön keskuudessa kryptovaluutan omistajia on vieläkin enemmän. 18-29-vuotiaiden joukossa 12%:lla ja 30-39-vuotiailla 8%:lla on kryptovaluuttaa hallussaan.

Norjassa yli 200 000 ihmisen omistuksessa olevista kryptovaluutoista ykkössijaa pitää luonnollisesti Bitcoin. Sen perässä tulevat Ethereum ja Bitcoin Cash sekä Ripple ja EOS.

Kryptojen lisääntynyttä suosiota voidaan selittää useilla tekijöillä. Yhä useammat teollisuudenalat muuttuvat kryptomyönteisiksi ja hyväksyvät kryptomaksut. Kryptomaksu on kätevä ja turvallinen, ja se näyttää liiketoiminnan tulevaisuutta ajateltaessa kannattavalta.

Norjassa kryptovaluutoilla on suuri käyttöaste erittäin rajoitettujen ja säänneltyjen online-uhkapelien ympäristössä. Tässä kryptot ovat osoittautuneet turvalliseksi ja parhaaksi ratkaisuksi välttää sääntelyn tuomia rajoitteita. Norjassa uhkapelitarjonta on Suomen tapaan rajoitettua ja siellä onkin vain kaksi laillista online-uhkapelioperaattoria.

Myös pandemialla on oma osuutensa. Sen aikana monet yritykset siirtyivät verkkoon ja kryptoja on alettu käyttää enimmäkseen verkkomaksamiseen. Sen ohella e-lompakot ja kryptot ovat myös paras tapa säästää, sillä kryptoilla tehdyille siirroille ja maksuille ei ole erillistä veropolitiikkaa. Näin ollen kaikki kryptovaluutoilla tehdyt transaktiot ovat verottomia. Tämä on erinomainen tapa säästää ja tallentaa rahaa yksityisesti ilman, että kukaan, edes maan hallitus puuttuu siihen.

Jotkut toimialat ja yritykset ovatkin alkaneet lisätä kryptomyönteisyyttään erityisiä kryptovaluuttakampanjoita tekemällä. Esimerkiksi lentoyhtiö Norwegian päätti myöntää tuhdin alennuksen kaikille, jotka maksavat lentonsa ja lomamatkansa kryptovaluutoilla. Tällä tavoin kryptot tulevat laajempaan suosioon ihmisten havaitessa digitaalisen rahan edut.

Lisäksi viime vuoden lopussa Norjassa aloitti oma kryptopörssi Norwegian Block Exchange (NBX), joka tarjoaa kryptovaluutan käyttäjille samat palvelut kuin perinteinen pankki. Kryptovaluuttalainat saattavatkin tulla Norjassa pian saataville.

Asiasta uutisoi Bitcoinwarrior.net:
https://bitcoinwarrior.net/2021/01/the-most-subtle-crypto-anarchy-a-tale-of-the-nordics/

Artikkeli Norjan kryptopörssistä Medium.com-palvelussa:
https://medium.com/norwegian-block-exchange/introducing-norwegian-block-exchange-a-cryptocurrency-based-trading-and-payment-platform-for-2a4ff44d65f

Norjan kryptopörssin omat verkkosivut:
https://nbx.com/

Statista.comin tutkimus:
https://www.statista.com/statistics/807166/survey-on-ownership-of-cryptocurrency-in-norway-by-age-group/