Polkadot noussut noin 30% vuorokaudessa – Mikä on rallin takana?

Polkadot noussut noin 30% vuorokaudessa – Mikä on rallin takana?

Toiseksi suurin älysopimusprotokolla Polkadot (DOT) on noussut noin 30% viimeisen 24 tunnin aikana. Polkadotin markkina-arvo on ylittänyt 11 miljardia dollaria, mikä vahvistaa sen asemaa viidenneksi suurimpana kryptovaluuttana.

DOT:n vahvalla nousutrendillä on useita merkittäviä syitä: vahva tekninen markkinarakenne, skaalautuvien lohkoketjuverkkojen tulevaisuuden näkymät ja DeFin ympärillä oleva hype.

Joulukuussa 2020 DOT nousi uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan hintaan 11 dollaria. Tuon jälkeen sillä on ollut edelleen hyvä vauhti ja vahvaa elpymistä tärkeimmiltä tukialueilta.

Tammikuun 13. Amsterdamin pörssin Michael van de Poppe ilmaisi DOTin olevan palautumiskykyinen.

Hän sanoi, että jos DOT putoaa tärkeimmille tukialueille, esim. 7,5 dollaria, se todennäköisesti näkee rallin uudelle kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen. Van de Poppe kirjoitti:

Polkadot on yksi vahvimmista tämän päivän palautujista sen tultua yhdelle aiemmin merkkaamistani tasoista. Todennäköisesti jonkin verran enemmän konsolidaatiota, mutta mielestäni on vain ajan kysymys kun näemme DOTin yli 20 dollarissa”.

Sittemmin Polkadot on noussut jo yli 12 dollariin, sen markkina-arvon ollessa hieman yli 11 miljardia dollaria. Näin se on saavuttanut viidenneksi suurimman kryptovaluutan aseman Litecoinin yläpuolella.

DOT on nyt alle 30% nousun päässä XRP:n ohittamisesta, jonka markkina-arvo on edelleen yli 13 miljardia dollaria huolimatta SEC:n Ripplea vastaan käynnistämästä oikeusjutusta.

DeFi kasvattaa skaalautuvien lohkoketjuverkkojen suosiota tulevaisuudessa.  Vuoden 2020 lopussa DeFiin sijoitettu kokonaisarvo ylitti räjähdysmäisen kasvuvuoden jälkeen 22 miljardia dollaria.

Protokollat, kuten Aave, Maker ja Uniswap, ylittävät kaikki 2 miljardin dollarin TVL:n. Yksistään Makerilla on yli 4 miljardin dollarin lukittu pääoma.

DeFin kanssa yksi tärkeistä kysymyksistä on kuitenkin ollut Ethereumin skaalautuvuus. Vaikka DeFi-protokollat ​​aikovat siirtyä Layer 2 -ratkaisuun, Ethereumin korkeat palkkiot ovat aiheuttaneet DeFi-käyttäjille käytettävyysongelmia.

Maple Leaf Capital, Web3-rakentamiseen keskittynyt tutkijaryhmä, totesi vuoden 2021 ennusteessaan, että Polkadot todennäköisesti käynnistää infrastruktuurin ja sovellusten parannustoimet.

Polkadotia pidetään Ethereumin kilpailijana siinä mielessä, että se antaa älysopimuksille mahdollisuuden toimia pienempien lohkoketjujen (parachains) ekosysteemeissä.

Parachainien ja eri lohkoketjuista muodostuvan verkon avulla Polkadot pystyy käsittelemään dataa tehokkaammin, jolloin suuret hajautetut sovellukset voivat toimia ilman skaalautuvuusongelmia. Kun parachainit käynnistyvät lähitulevaisuudessa, Polkadotin uskotaan olevan laajamittaisesti ​​DeFi-protokollien ja hajautettujen sovellusten alustana.

Kaiken kaikkiaan DOT:n teknisen markkinarakenteen ja Polkadotin älysopimusinfrastruktuurin ympärillä olevan positiivisuuden yhdistelmä myötävaikutuksesta se jatkaa uudelleen noususuuntaisesti.

Aiheesta uutisoi Cointelegraph:
https://cointelegraph.com/news/polkadot-skyrockets-nearly-30-to-10-billion-market-cap-what-s-behind-the-rally