Presearch.org – uusi lohkoketjutekniikkaan perustuva hakukone haastaa Googlen

Presearch.org – uusi lohkoketjutekniikkaan perustuva hakukone haastaa Googlen

Presearch julkaisi hiljattain lohkoketjupohjaisen hajautetun hakukoneen yleisön käyttöön. Sen tarkoituksena on torjua Googlen hakumonopolia ja tarjota vaihtoehto, joka keskittyy enemmän yksityisyyteen. Presearch käyttää omaa PRE-tokenia maksuliikenteen hoitamisessa.

Projekti perustuu Ethereum-verkkoon ja se käyttää hauissaan riippumattomia solmuja piilottaen hakujen tekijöiden identiteetin.

Ehkä vielä tärkempää on se, että Presearch pyrkii vähentämään Googlen valta-asemaa, ja näin vaikuttamaan siihen mitä käyttäjät verkosta löytävät. Nyt Googlen monopoliasemasta johtuen sillä on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi netistä löydettäviin asioihin.

Presearchin juuret ovat vuodessa 2011, jolloin Presearchin perustaja Colin Pape oli kärsinyt Googlen tempuista ja hänen ShopCity.com hautautui sen algoritmien alle. Kuten arvata saattaa ShopCity jätti valituksen Googlea vastaan Yhdysvaltain kauppakomissiolle. Valituksessa väitettiin Googlen algoritmien tuottavan ShopCitylle haitallisia tuloksia suosimalla Googlen omia tuotteita.

Tämän seurauksena Pape sai ajatuksen riippumattomasta hakukoneesta ja hän aloitti nopeasti PreSearchin kehittämisen. Ongelmaksi osoittautui kuitenkin se, että mitään tapaa laajassa mitassa markkinoille pääsemiseksi ei ollut olemassa. Kaikki kuitenkin muuttui vuonna 2017 Ethereumin tehtyä ensimmäisen suuren nousunsa, jolloin Pape tajusi, että Presearch voisi palkita hakukoneen käyttäjiä omalla PRE-tokenilla.

Perinteisistä hakukoneista poiketen Presearch antaa käyttäjilleen mahdollisuuden ansaita PRE-tokeneita ylläpitmällä omia solmuja tai pelkästään tekemällä hakuja Presearch-hakukoneella.

Myös mainostajille Presearch tarjoaa erilaisen lähestymistavan kuin perinteiset hakukoneet. Mainostaja voi ostaa PRE-tokenia ja steikata haluamansa hakusanat tai -termit. Steikatut hakusanat ovat mainostajan käytössä niin kauan kunnes joku toinen tekee suuremman steikkauksen halutulle hakusanalle. Tässä vaiheessa mainostajalla on mahdollisuus nostaa steikkaustaan tai ottaa aiemmin steikatut PRE-tokenit muuhun käyttöön.

PRE-tokenin kaupankäynnin arvo on tällä hetkellä noin 0,08 dollaria.

Aiheesta uutisoi Cryptonewmedia.press:
https://cryptonewmedia.press/decentralized-search-engine-launched-by-presearch-to-contest-google/

Presearch-projektin verkkosivut:
https://presearch.io/

Presearc.org-hakukone:
https://presearch.org/