Vakaiden kryptovaluuttojen markkinajohtaja Tether tiukassa tilanteessa

Vakaiden kryptovaluuttojen markkinajohtaja Tether tiukassa tilanteessa

Tetherin pankkikumppani Deltecbank paljasti äskettäin, että heillä on sijoituksia Bitcoinissa. Normaalissa tilanteessa se olisi hyvä uutinen, mutta nyt Tetheriä ja Bitfinexiä vastaan oleva oikeusjuttu varojen manipuloinnista tekee tilanteesta monimutkaisemman.

Deltecbankin sijoitusjohtaja Hugo Rogers paljasti vuoden lopussa Bloombergille antamassaan haastattelussa, että he ovat sijoittaneet sijoittajiensa rahaa Bitcoiniin toukokuusta 2020 lähtien. Haastattelussa Rogers sanoi,

Ostimme Bitcoinia asiakkaillemme noin 9300 dollarin arvolla, joten se toimi hyvin vuoden 2020 aikana, ja odotamme sen toimivan hyvin vuonna 2021”.

Tetheriä on syytetty siitä, ettei se ole pitänyt 100-prosenttista vakuusvarantoa markkinoilla kierrossa olevaan USDT-tarjontaan nähden. Aluksi stablecoin-liikkeeseenlaskija lyttäsi nämä väitteet, mutta NYAG:in nostettua kanteen yritystä vastaan, se muutti kantaansa todeten, että vain 70% USDT:stä on taattu Yhdysvaltain dollareilla ja loput 30% muulla omaisuuserällä, jonka sisällä monet uskoivat osan olevan Bitcoinia.

Yhdysvaltain pankkilakien mukaan dollaria vastaavan valuutan tai sopimuksen liikkeeseenlaskemisessa, liikkeeseenlaskijan on taattava kaikki sopimukset vastaavalla varalla joko hyödykkeeseen, jota se tukee, tai sitä vastaaviin varoihin. Tästä johtuen Deltecbankin tekemä liike saattaa kostautua.

Tether- ja Bitfinex-oikeusjuttu on edelleen kesken ja eilen 15. tammikuuta oli tärkeä päivä, koska se oli tuomioistuimen määrämä päivä, jolloin Tetherin tuli antaa selvitys käytännöistään ja varojensa auditoinnista. Pankkikumppanin paljastus Bitcoinin ostamisesta sijoittajien rahoilla ei helpota Tetherin tilannetta.

Koko kryptomaailma seuraa tarkasti tilannetta, joka voi johtaa Tetherin tuhoon markkinajohtajana. Äskettäinen OCC:n myönnytys liittovaltion pankeille käyttää stablecoineja ja lohkoketjutekniikkaa voisi avata uuden aikakauden digivaluuttojen käytössä. Erityisesti vakaille valuutoille, kuten Tether. Tällä hetkellä yli 90 prosentin markkina-asemaa pitävä Tether voi menettää markkinajohtajuutensa oikeudenkäynnin takia.

Asiasta uutisoi Bitcoinwarrior:
https://bitcoinwarrior.net/2021/01/deltecbank-reveals-huge-position-in-bitcoin-why-tether-might-be-in-trouble-again/

https://bitcoinwarrior.net/2021/01/tether-usdt-conspiracy-tosses-again-as-we-arrive-at-the-d-day-of-january-15/