Valtiovarainministeriksi ehdolla oleva Janet Yellen uskoo kryptovaluuttojen parantavan nykyistä rahoitusjärjestelmää

Valtiovarainministeriksi ehdolla oleva Janet Yellen uskoo kryptovaluuttojen parantavan nykyistä rahoitusjärjestelmää

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin valtiovarainministeriksi ehdolla oleva Janet Yellen sanoi näkevänsä useita etuja kryptovaluutoissa ja pyrkivänsä toteuttamaan sääntelykehyksen tällaisille fintech-innovaatioille. Entinen Fedin puheenjohtaja nousi otsikoihin tiistaina Yhdysvaltain senaatin finanssikomitean virtuaalisen kuulemisen jälkeen.

Demokraattien senaattori Maggie Hassan kysyi Yelleniltä, ​​kuinka hän aikoo reagoida nousevaan finanssiteknologiaan, joka toimii rikollisjärjestöjen ja terroristien rahoittamiseen porttina. Yellen piti kryptovaluuttoja kasvavana huolenaiheena Yhdysvalloissa ja lisäsi, että niitä käytettiin pääasiassa laittoman toiminnan rahoittamiseen. Hän lisäsi, että osana rahanpesun torjuntaa Yhdysvaltojen hallituksen on löydettävä tapoja rajoittaa kryptovaluuttojen käyttöä.

Yellenin huomautukset eivät välttämättä ole kuitenkaan niin pessimistisiä kuin alun perin ajateltiin. Senaatin talousvaliokunnan verkkosivustolla julkaistussa kirjallisessa lausunnossa entinen Fedin puheenjohtaja toistaa tarpeen rajoittaa kryptojen käyttöä laittomaan toimintaan. Hän lisäsi kuitenkin aikovansa kannustaa digitaalisten varojen käyttöä lailliseen toimintaan.

Yellenin mukaan on välttämätöntä ottaa huomioon kryptovaluuttojen ja muun digitaalisen varallisuuden edut. Yhdysvaltain hallituksen on tarkasteltava mahdollisuuksia parantaa rahoitusjärjestelmän tehokkuutta.

Tuleva valtiovarainministeri lisäsi haluavansa Yhdysvaltojen näyttävän tietä digitaalisen varallisuuden ja rahoitusteknologian alalla. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Yellen aikoo yhdessä Federal Reserve Boardin kanssa kehittää sääntelykehyksen kryptovaluuttoja ja muita fintech-innovaatioita varten.

Yellen on yksi kokeneimmista talousasiantuntijoista Yhdysvalloissa. Hän toimi keskuspankin pääjohtajana presidentti Barack Obaman hallinnossa. Yellenillä on pitkä historia Bitcoinin kanssa. Vuonna 2018 hän kutsui sitä ”kaikkea muuta kuin hyödylliseksi”.

Tuolloin Yellen ei piilotellut kritiikkiään kryptovaluuttaa kohtaan. Hän sanoi, että Bitcoinia ei käytetä paljoakaan transaktioissa, sen arvo ei ole vakaa eikä se ole tehokas tapa käsitellä maksuja, koska se käsittelee niitä hitaasti. ”Sillä on vaikeuksia erittäin hajautetun luonteensa vuoksi”, hän lisäsi.

Monien mieli Bitcoinin suhteen on kuitenkin muuttunut viime vuosina. Institutionaaliset sijoittajat olivat aiemmin varovaisia ​​Bitcoinin suhteen, eivätkä ne halunneet sijoittaa kryptovaluuttoihin useista eri syistä. Nyttemmin ne ovat kuitenkin tulleet kryptoalalle suurena joukkona ja sijoittavat miljardeja dollareita kryptovaroihin.

Asiasta uutisoivat Coinjournal.com ja Financemagnates.com:

https://coinjournal.net/news/crypto-could-improve-the-financial-system-janet-yellen/

https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/janet-yellen-changes-tone-on-cryptocurrency-assets/