Venäjän keskuspankin mukaan maksutavat voivat muuttua

Venäjän keskuspankin mukaan maksutavat voivat muuttua

Venäjän keskuspankin (CBR) mukaan digitaalisen varallisuuden kasvu voi muuttaa radikaalisti tapaa, jolla raha liikkuu ympäri maailmaa.

Keskuspankin ensimmäinen varapääjohtaja Olga Skorobogatova kertoo, että yhteensä noin 30 keskuspankkia tutkii digitaalisia valuuttoja ja niistä useita on tarkoitus käynnistää seuraavan viiden tai seitsemän vuoden kuluessa, raportoi Russia Today.

Skorobogatova sanoo, että fiat-valuutan digitaaliversio voi olla niin toimiva, että kansainvälistä SWIFT-maksuverkostoa (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), jossa on tällä hetkellä noin 11000 rahoituslaitosta ja joka lähettää yli 33 miljoonaa tapahtumaa päivässä, ei enää tarvita.

Venäjä kehittää parhaillaan digitaalista versiota ruplasta. CBR:n mukaan digitaalisen ruplan on oltava helppokäyttöinen, nopea, erittäin luotettava ja siinä on oltavat alhaiset kustannukset sekä turvalliset online- ja offline-maksut.

Virallista aloituspäivää ei ole asetettu, mutta testien odotetaan alkavan jo ensi vuonna.

Venäjän johtajat sanovat, että digitaalista valuuttaa voitaisiin käyttää kansainvälisiin maksuihin muiden maiden julkaistessa omat digitaaliset valuuttansa.

Asiasta uutisoi The Daily Hodl:
https://dailyhodl.com/2020/12/28/rise-of-digital-currencies-could-render-swift-payments-network-obsolete-says-central-bank-of-russia/