Venäläinen kryptopörssi Livecoin joutui hakkeroinnin uhriksi

Venäläinen kryptopörssi Livecoin joutui hakkeroinnin uhriksi

Hakkeroitu Venäjän kryptovaluuttapörssi Livecoin on ilmoittanut sulkevansa palvelunsa ja pyytänyt asiakkaitaan nostamaan rahansa. Kryptopörssin palvelimet vaarantuivat viime kuussa, ja pörssi menetti infrastruktuurinsa hallinnan. Hyökkääjä muutti ensin kryptopörssin valuuttakursseja, paisuttamalla ne epärealistisiin lukuihin. Joulukuun 23. päivä Bitcoin arvon ollessa 23 000 dollaria, sen hinnat Livecoinissa nousivat yli 450 000 dollariin ja Etherin arvo oli 15 000 dollaria sen ollessa todellisuudessa 600 dollaria.

Kryptopörssi Livecoin julkaisi virallisen ilmoituksen hakkeroinnista jouluaattona. Pörssi ilmoitti, että he onnistuivat saamaan osittain hallintaansa hakkeroidut palvelimet. Hyökkääjä alkoi kuitenkin pian kotiuttaa jättimäisiä voittoja käyttäjätileiltä. Vahinkojen kokonaismäärää ei vielä tiedetä. ”Palvelumme on pahasti vahingoittunut: teknisesti ja taloudellisesti. Operatiivista liiketoimintaa ei voida jatkaa näissä olosuhteissa, joten teimme vaikean päätöksen sulkea liiketoiminta ja samalla loput varat maksetaan asiakkaille”, pörssistä todetaan.

Venäläisen kryptopörssin käyttäjillä on nyt kaksi kuukautta aikaa vaatia hyvitystä. Livecoin varoitti mahdollisista petoksista, joilla pyritään hyötymään tämän tyyppisestä tilanteesta. Pörssi mainitsi nimenomaisesti, että käyttäjien ”ei tarvitse maksaa mitään rahojensa palauttamisesta”. Hyökkäys järjestettiin Bitcoinin hinnan aloittaessa dramaattisen nousunsa rikkoessaan ikonisen 20 000 dollarin tason. Kryptopörssin järjestelmänvalvojat korostivat myös, että kyseessä oli ”huolellisesti suunniteltu hyökkäys, jota on valmisteltu edellisten kuukausien aikana”. Pörssin tappioista huolimatta monet ovat huomauttaneet hyökkäyksen olleen postumisstrategia härkämarkkinoilta, mutta näiden väitteiden tueksi ei kuitenkaan ole mitään näyttöä.

Asiasta uutisoi Cryptonewmedia.press:
https://cryptonewmedia.press/russian-crypto-exchange-livecoin-halts-services-after-getting-hacked/