Venezuelan presidentti Maduro lupaa maan oman Petro-kryptovaluutan käytön lisäämistä

Venezuelan presidentti Maduro lupaa maan oman Petro-kryptovaluutan käytön lisäämistä

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on todennut, että vuosi 2021 tulee olemaan maan Petro (PTR) -tokenin vuosi. Petron arvo on vakautettu maan öljyvaroja takuina käyttäen. Presidentti lupasi myös vahvistaa ”100-prosenttisesti kansallisen digitalouden” asialistaa ”täydellisen digitalisaatioprosessin” avulla. Venezuelassa 77% kaupankäynnistä tapahtuu bolivarin digiratkaisujen kautta. Kansalliskokouksessa pitämässään vuosittaisessa puheessa presidentti puhui Petron elvyttämisestä. Monet analyytikot eivät näe Petrossa suuria mahdollisuuksia ainakaan yleisen hyväksynnän suhteen.

Venezuelan presidentti aikoo vuoden aikana vahvistaa kontaktittomien maksuratkaisujen käyttöä käteismaksujen poistamiseksi. Hän lisäsi: ”Tänä vuonna aiomme helpottaa kansallisvaluutan maksuvälinekäyttöä julkisessa liikenteessä ja kaikissa yrityksissä maksujärjestelmien kautta, jotka eivät tarvitse verkkoyhteyttä.” Presidentti paljasti lisäksi, että 77% Venezuelan kaupankäynneistä tapahtuu digitaalisten ratkaisujen avulla bolivareina ja 20% käteisenä. Nicolas Maduro sanoi myös, että maassa on rekisteröity 21,2 miljoonaa ihmistä kryptoalustoille.

Venezuelassa on edelleen taloudellisia ja poliittisia myllerryksiä, jotka johtavat lisääntyvään hyperinflaatioon. Autoritaarinen johtaja Maduro pakottaa nyt kryptojen ja lohkoketjujen käyttöönoton yrittäen palauttaa maan talouden raiteilleen. Venezuelaan kohdistuu Yhdysvaltojen ja YK:n pakotteita poliittisen kuohunnan vuoksi. Miljoonat ihmiset ovat jo paenneet maasta nousevan hyperinflaation takia. Maduro totesi myös: ”Kansalliset ja maailmanlaajuiset kryptovaluuttajärjestelmät ovat vuoden 2021 ilmapiirissä, samoin kuin blockchain-tekniikan käyttö eri aloilla … ja uusien sovellusten kehittäminen, jotka tarjoavat ratkaisuja tiettyihin ongelmiin”.

Asiasta uutisoi Bitcoin.com:
https://news.bitcoin.com/venezuelan-president-maduro-promises-2021-boost-usage-of-petro/