TRON (TRX)

TRON (TRX) on lohkoketjuun perustuva käyttöjärjestelmä, jonka tarkoituksena on rakentaa maailmanlaajuinen ilmainen sisältöviihdejärjestelmä lohkoketjun ja hajautetun tallennustekniikan avulla. Tavoite on, että tekniikka soveltuu päivittäiseen käyttöön muodostaen hajautetun sisältöviihdeekosysteemin, jonka avulla jokainen käyttäjä voi vapaasti julkaista, tallentaa ja omistaa dataa.

Projektia kuvaa parhaiten hajautettu alusta, joka keskittyy sisällön jakamiseen ja viihteeseen. Tätä varten yksi sen suurimmista hankinnoista oli tiedostojen jakamispalvelu BitTorrent vuonna 2018.

TRON kertoo suorituskykynsä olevan omaa luokkaansa. Bitcoin pystyy käsittelemään kuusi tapahtumaa sekunnissa ja Ethereum jopa 25, TRON väittää, että sen verkon kapasiteetti on 2000 TPS – 24/7.

TRON on jakanut tavoitteensa kuuteen vaiheeseen. Näitä ovat hajautettu tiedostojen jakamisen, sisällöntuotannon edistäminen taloudellisten palkkioiden avulla, sisällöntuottajien mahdollisuus käynnistää omat tokeninsa sekä pelialan hajauttaminen.

TRON on myös yksi suosituimmista lohkoketjuista DAppien rakentamiseen.

Lisätiedot
Virallinen sivusto: https://tron.network/
Whitepaper (kuvauspaperi)