BIS ja Sveitsin keskuspankki tutkivat lohkoketjun etuja

BIS ja Sveitsin keskuspankki tutkivat lohkoketjun etuja

Vuoden 2020 aikana keskuspankkien digitaaliset valuutat ovat olleet puheenaiheena. Lukuisat keskuspankit ympäri maailmaa ovat miettineet, mitä hyötyjä CBDC:llä voisi olla niiden toiminnassa.

Lohkoketjutekniikan etuja ovat tutkineet mm. BIS ja Sveitsin keskuspankki (Swiss National Bank). Joulukuun alussa BIS ilmoitti suorittaneensa onnistuneesti nykyisen maksujärjestelmän liittämisen CBDC-projektiin.

Ilmoituksissa todettiin kuitenkin, ettei tätä pidä tulkita siten, että Sveitsin keskuspankki olisi ehdottomasti julkaisemassa CBDC-hankkeen.

Sveitsin kansallisen pankin hallituksen jäsen Andréa Maechler teki selväksi, että pankkilaitos ei halua menettää mahdollisuuksia rahoitusjärjestelmän parantamiseksi ja se etsiikin uusia teknologioita, kuten blockchainia.

”Riippumatta siitä, mitä tekniikoita rahoitusmarkkinat seuraavaksi käyttävät, Sveitsin rahoitusinfrastruktuurin turvallisuus ja luotettavuus on säilytettävä. Jos [hajautettukirjanpitotekniikka] voi tuottaa merkittäviä parannuksia arvopaperikauppaan ja maksamiseen, SNB on valmis”.

Asiasta uutisoi Cryptodaily.co.uk:
https://cryptodaily.co.uk/2020/12/cbdc-wholesale-project-could-be-in-the-swiss-central-banks-headlights