Graph Network käynnisti pääverkkonsa

Graph Network käynnisti pääverkkonsa

Graph Network on käynnistänyt globaalisti toimivan pääverkkonsa, jossa tietoa voidaan hakea lohkoketjuista. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat helposti etsiä, löytää, julkaista ja käyttää julkista tietoa, jota he tarvitsevat hajautettujen sovellusten rakentamiseen.

Graph Network on avoimien ja globaalien rajapintojen verkosto, joka ei ole sidoksissa suuriin teknologiayhtiöihin. Se auttaa kehittämään internetiä keskitetystä hirviöstä alustaksi, jota kuka tahansa voi kehittää ja saada palkinnon tekemästään työstä.

Graph Networkin toteutus ja kehittäjäyhteisön rakentaminen on edellyttänyt kolmen vuoden kovaa työtä. Kesäkuusta lähtien palvelun käyttö on kasvanut kymmenkertaiseksi. Miljardista kuukausikyselystä yli 10 miljardiin marraskuussa tehtyyn kyselyyn. Keskimäärin kyselyjä on yli 350 miljoonaa päivässä. Graph Networkin kasvu on auttanut voimistamaan blockchain-teollisuuden kasvua. Hajautettuja sovelluksia rakennetaan nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.

Rajapintojen ja sovellusten keskinäisen keskustelun standardisointi oli painava syy Web 2.0:n kasvulle. Todellinen hajautetun verkon kasvattaminen edellytti toimivan tavan löytämistä, jolla kehittäjät voivat tehdä yhteistyötä Web 3.0 kehittämiseksi. Sen aika on tullut nyt. Graph Networkin avulla kehittäjät voivat helposti löytää ja käyttää muiden julkaisemaa dataa ja rajapintoja (kutsutaan subgraph-nimellä) uusien sovellusten rakentamiseen hajautetussa ympäristössä.

Aiemmin kehittäjien oli rakennettava monimutkainen ja kallis IT-infrastruktuuri päästäkseen hyödyntämään tarvittua dataa. Se hankaloitti hajautetun internetin kehittymistä kasvaneiden kustannusten ja ajankäytön myötä. Lisäksi sovellukset toimivat suurten pilvijättien keskitetyiltä palvelimilta. Nyt ensimmäistä kertaa kehittäjät voivat käyttää avointa rajapintaa tarvittavat datan kyselyyn. Esimerkiksi DeFi-projekti voi käyttää rajapintoja tietojen hakuun kaupankäyntimääristä, jolloin kehittäjät voivat keskittyä aikaa vievien prosessien sijasta käyttökokemuksen parantamiseen.

Jotkut suurimmista ja mielenkiintoisimmista blockchain-projekteista käyttävät jo nyt Graph Networkin nykyisiä palveluita. Näitä ova mm. Uniswap, AAVE, Decentraland, Synthetix, Coin Market Cap, Aragon, Chainlink ja CoinGecko. Kaikki nykyisen palvelun sovellukset ja projektit voivat siirtyä nyt hajautettuun verkkoon. Kehittäjät voivat löytää ns. subgrapheja Graph Explorerin avulla.

Vuoden 2020 alussa käytössä oli vain 1000 subgraphia, nyt yli 3800. Graph on myös todella globaali: yksityishenkilöt ja projektit yli 100 maasta osallistuvat Graph Networkiin. Se auttaa kehittäjiä ympäri maailman toteuttamaan tulevaisuuden Internet-sovelluksia.

Pääverkon avauduttua myös verkon toiminnan kannalta välttämätön GRT-token on käytettävissä. GRT-käyttäjät auttavat indeksoimaan ja kuratoimaan verkossa liikkuvaa dataa.

Aiheesta uutisoi Cryptonewmedia.com:
https://cryptonewmedia.press/the-graph-network-has-launched-its-mainnet-cryptoninjas/

Lisätietoja TheGraph.com-sivustolta: https://thegraph.com/